11 Ekim 2016 Salı

Hamilelikte Uykunun Önemi

Hamilelikte Uykunun Önemi

Gebelik dönemi boyunca en az 8 saat uyumaya çalışmalısınız. İyi bir gebelik dönemi için düzenli uyku çok önemli. Zaten düzenli uykunun sağlık açısından önemli bir yeri var.

Hamile olduğunuz için bu uyku dönemine daha çok özen göstermeniz gerekiyor. Ayrıca uyurken yatış pozisyonlarınız da önemli bir yere sahiptir. Hamileliğinizin erken dönemlerinde yana dönük bir uyku alışkanlığı geliştirmelisiniz. Son dönemlerde dizlerinize kendinize çekerek yana dönük yatmak oldukça kolaylık sağlayacaktır.


Rahat uyku için hamilelik için özel olarak tasarlanmış yastıkları kullanabilirsiniz. Verimli uyku için dikkat edilmesi gereken bir takım önemli hususlar vardır. Kola, kahve, çay gibi uykunuzu etkileyecek ayrıca sağlığınıza olumsuz etki edecek içeceklerden bir süreliğine uzak durmanız gerecek. Duramıyorsanız da öğleden sonra bu tarz içecekleri kullanmaya özen gösterin. Uykuya geçmeden 2-3 saat öncesinde sıvı alımınızı azaltmalısınız. Gün içinde yeterli sıvıyı tüketmiş olmanız önemli bir ayrıntı bu yüzden gerekli sıvıyı tüketmiş olduğunuzdan emin olun. Ayrıca uyumadan önce ağır besinler tüketmek midenize rahatsızlık verilebilir bu yüzden yatmadan önce kraker türünde hafif yiyecekler yiyebilirsiniz. Tüm bunları yaparken düzenli bir uyku saati de edinmeniz gerekiyor.


Belli bir uyuma saati yapın ve o saatti geçmeden yatağa gitmiş olun. Yeterli miktarda kalsiyum ve vitamin almaya özen gösterin. Sabah vakitlerinde egzersizlerinizi düzenli yapın. Sağlıklı ve iyi bir hamilelik geçirmek istiyorsanız tüm bunlar uyku, beslenme, yaşam biçiminizle ilişki içerisindedir. Sağlıklı ve düzenli bir uyku bebeğiniz için önemli bir yere sahip. Kendiniz ve bebeğiniz için bu özeni gösterin mutlaka.